Wednesday, September 21, 2011

lonely......

2am, where do I begin
Crying off my face again
The silent sound of loneliness
Wants to follow me to bed

I'm the ghost of a girl
That I want to be most
I'm the shell of a girl
That I used to know well

Dancing slowly in an empty room
Can the lonely take the place of you
I sing myself a quiet lullaby
Let you go and let the lonely in
To take my heart again

Too afraid, to go inside
For the pain of one more loveless night
For the loneliness will stay with me
And hold me till I fall asleep

I'm the ghost of a girl
[ From: http://www.elyrics.net/read/c/christina-perri-lyrics/the-lonely-lyrics.html ]
That I want to be most
I'm the shell of a girl
That I used to know well

Dancing slowly in an empty room
Can the lonely take the place of you
I sing myself a quiet lullaby
Let you go and let the lonely in
To take my heart again

Broken pieces of
A barely breathing story
Where there once was love
Now there's only me
And the lonely...

Dancing slowly in an empty room
Can the lonely take the place of you
I sing myself a quiet lullaby
Let you go and let the lonely in
To take my heart again...

Monday, July 18, 2011

takut!!!

aku baru balik dari johor...melawat pakcik sedara aku yang sakit kanseer perut....even da opearate untuk buang kanser   perut tersebut masih tak mencukupi.....sekarang die da berada dalam stage 4....Ya Allah betapa sakitnya...aku macam dapat memahami apa yang dia rasakan...samapai aku tertanya2 andai kata satu hari nanti aku akan mengalaami keadaan seperti ayah uda aku tu.....

dan aku tau da dekat 8 bulan aku tak jumpe doktor aku....aku tak tau keadaan aku macam mane??? tapi aku rase aku da makin sihat...aku tak alami keadaan macam dulu lagi...aku rase bertambah segar. more healthy...aku da leh wat kuat macam dulu even mak still larang lagi...kak long cakap aku stage 1...what!!!!!! get real????????? ade stage ke sakit mcm aku ni??????eventhough doktor x dapat nak sahkan sakit aku ni....yela kejap ok kejap x...payah toi kalau sakit yang main tarik2 tali ni.....tapi mmg sakit ni susah nak detect...nampak gayanye aku kene habis baca buku LUPUS by shannon moore. tapi aku rase aku da sihat.....Ya Allah, kuatkanlah aku..tabahkan hati ku..tenangkan jiwaku.....tak mau mak n abah risau......

Monday, May 23, 2011

manusia bodoh!!!!





  • Dahulu terasa indah
    Tak ingin lupakan
    Bermesraan selalu jadi Satu kenangan manis

    Tiada yang salah
    Hanya aku manusia bodoh
    Yang biarkan semua ini permainkanku
    Berulang ulang ulang kali


    Mencoba bertahan sekuat hati
    Layaknya karang yang dihempas sang ombak
    Jalani hidup dalam buai belaka
    Serahkan cinta tulus di dalam takdir

    Tak ayal tingkah lakumu
    Buatku putus asa
    Kadang akal sehat ini
    Belum cukup membendungnya

    Hanya kepedihan
    Yang selalu datang menertawakanku
    Engkau belahan jiwa
    Tega menari indah di atas tangisanku

    Tapi sampai kapankah kuharus
    Menanggungnya kutukan cinta ini
    Bersemayam dalam kalbu

    Semua kisah pasti ada akhir
    Yang harus dilalui
    Begitu juga akhir kisah ini
    Yakinku indah

Yang biarkan semua ini permainkanku
Berulang ulang kali

More lyrics: http://www.lyricsfreak.com/a/ada+band/#share


Dahulu terasa indah
Tak ingin lupakan
Bermesraan selalu jadi Satu kenangan manis
Tiada yang salah
Hanya aku manusia bodoh
Yang biarkan semua ini permainkanku
Berulang ulang kali

More lyrics: http://www.lyricsfreak.com/a/ada+band/#share


Dahulu terasa indah
Tak ingin lupakan
Bermesraan selalu jadi Satu kenangan manis
Tiada yang salah
Hanya aku manusia bodoh
Yang biarkan semua ini permainkanku
Berulang ulang kali
Reff :
Mencoba bertahan sekuat hati
Layaknya karang yang dihempas sang ombak
Jalani hidup dalam buai belaka
Serahkan cinta tulus di dalam takdir
Tak ayal tingkah lakumu
Buatku putus asa
Kadang akal sehat ini
Tak cukup membendungnya
Hanya kepedihan
Yang selalu datang menertawakanku
Engkau belahan jiwa
Tega menari indah di atas tangisanku
Bridge :
Semua kisah pasti ada akhir
Yang harus dilalui
Begitu juga akhir kisah ini
Yakinku indah
Tapi sampai kapankah kuharus
Menanggungnya kutukan cinta ini
Bersemayam dalam kalbu

More lyrics: http://www.lyricsfreak.com/a/ada+band/#share


Dahulu terasa indah
Tak ingin lupakan
Bermesraan selalu jadi Satu kenangan manis
Tiada yang salah
Hanya aku manusia bodoh
Yang biarkan semua ini permainkanku
Berulang ulang kali
Reff :
Mencoba bertahan sekuat hati
Layaknya karang yang dihempas sang ombak
Jalani hidup dalam buai belaka
Serahkan cinta tulus di dalam takdir
Tak ayal tingkah lakumu
Buatku putus asa
Kadang akal sehat ini
Tak cukup membendungnya
Hanya kepedihan
Yang selalu datang menertawakanku
Engkau belahan jiwa
Tega menari indah di atas tangisanku
Bridge :
Semua kisah pasti ada akhir
Yang harus dilalui
Begitu juga akhir kisah ini
Yakinku indah
Tapi sampai kapankah kuharus
Menanggungnya kutukan cinta ini
Bersemayam dalam kalbu

More lyrics: http://www.lyricsfreak.com/a/ada+band/#share


Dahulu terasa indah
Tak ingin lupakan
Bermesraan selalu jadi Satu kenangan manis
Tiada yang salah
Hanya aku manusia bodoh
Yang biarkan semua ini permainkanku
Berulang ulang kali
Reff :
Mencoba bertahan sekuat hati
Layaknya karang yang dihempas sang ombak
Jalani hidup dalam buai belaka
Serahkan cinta tulus di dalam takdir
Tak ayal tingkah lakumu
Buatku putus asa
Kadang akal sehat ini
Tak cukup membendungnya
Hanya kepedihan
Yang selalu datang menertawakanku
Engkau belahan jiwa
Tega menari indah di atas tangisanku
Bridge :
Semua kisah pasti ada akhir
Yang harus dilalui
Begitu juga akhir kisah ini
Yakinku indah
Tapi sampai kapankah kuharus
Menanggungnya kutukan cinta ini
Bersemayam dalam kalbu

More lyrics: http://www.lyricsfreak.com/a/ada+band/#share

Tuesday, May 17, 2011

pasal hati.....

kekadang tertanye-tanye kenapa hati ni senang nye nak terguris@tercalar....luar nampak macam kasar....rupe2nye hati aku ni rapuh.......ecece...skema toi ayat aku ni.....kekadang aku tertanya-tanya manala silapnya...ke aku ni yang problem?????? bile kite ikhlas, rasa macam diperkotak-katik kn???? x kan aku nak bagitahu "awak, saye ni ikhlas tau....(nampak beno x ikhlasnye bile da begitahu macam itu kan?????)....bile kite da bersungguh-sungguh...org yang belah sane plak macam x nak...adoiyai x fahamla......aku ni plak jesnis terfikir-fikir...tapi x la sampai x wat keje lain.....cume bile teringat mulala mata ni nak berair.....hati rapuh!!!!!! benci.....nasihat org kemain pandei...diri sendiri x reti nak handle....chitpodah untuk diri aku sendiri!!!!!!!...teringat kate2 husna ...kalu itu jodoh kite...semuanya dipermudahkan....yup mungkin betul dan memmg terbukti betul......amik contoh kawan-kawan aku senang je jalan cerita dorang...cume aku je yang kene ikut jalan jauh sikit.... muhasabah diri...cari diri aku sendiri.......sebelum cari org lain.....



aku teringat kata-kata someone yang pnah hadir dlm hidup aku....alhamdulillah skang die da bahagia dgn hidupnya...aku doakan kebahagiannya..ni mase aku chat ngan die dlm FB

"kdg2 cara penerimaan kita da disekat oleh rasa ego dlm diri..hdup ni kite diberi bnyk peluang..so x salah klu u bg pluang pd sesiapa yg rasa sesuai utk hdir dlm diri u."

"x salah u harapkn kesempurnaa asalkn diri bole tahan dari melabel seseorang melalui perilaku luarannya tanpa berikn sedikit peluang pd die utk mnunjukkn rase cinta n sayang die pd u.."

"kekerasan hati u itu perlu ade dan sepatutnye diletakkn dlm situasi yg betul n tdak digunakn dlm situasi yg bakal mengecewakn diri sendiri"

salah aku dalm mentafsir seseorang tu mungkin kelemahan aku sendiri.....tapi sekarang dari kata-kata itulah aku ubah diri aku.....thanks man....u taugh me a lots.die ckap aku ego....mungkin ego aku tinggi kot.....tersalah letak ego tu.....x kene tempat.....adoiyai...susah kite nak menilai diri sendiri kan...oarang yang rapat n kenal kite je dapat nilai kite....perjalanan hidup aku ni masih jauh atau tidak aku x tau....yang aku tau aku nak cube yang terbaik....aku nak ubah hidup aku...yang da berlalu biarla...x yah nak kenang kot....kekadang je kenang......aku nak pandang terus ke depan......

korang perasan x aku asyik tulis tentang kekecewaan je kan.......that's true...bagi aku org yang selalu menunjukkan kegembiraan sebenarnye mereka2 ni la paling banyak berduka@bersedih...laughter is the best medicine..percayalah......dulu aku suka lari dari masalah.....teringat dulu mase aku sedih..aku selalu ajak husna p makan aiskrim mcflurry..skang x lagi.....mcd pun xde kat sini.....pas mkn aku ok...tapi sebenarnya kau pendam...bile teringat or da x larat nak bawak...maka banjirla...(nangis)...so korang kat sini aku nak gtau ....x semestinya org tu luar nampak keras@kasar ...dalaman die pun macam tu.....so kau harap aku pasni akan ubah diri aku...NO MORE CRYING BABY............CAIYOK2!!!!




Tuesday, May 10, 2011

cuba jadi yang terbaik



aku cuba jadi yang terbaek......terbaek pada diri aku sendiri ..terbaek pada orang yang aku sayang......tapi aku gagal.....gagal mungkin sebab perangai aku sendiri...gagal sebab ..aku x kenal diri aku lagi....almost give up....tp aku kene bangkit.....orang akan cuba jatuhkan kita..cuma berpandukan pada keyakinan dan semangat kite sendiri....susah nak puaskan hati orang lain.....dan tak mungkin dapat puaskan hati orang lain......sekuat mana pun aku cuba......aku mungkin x akan jadi terbaek tapi sekurang-kurangnya aku cuba.......sedih???? memang sedih...Allah je yang tau.....tapi aku kena kuat.....yess!!!! aku boleh...amin...

aku da cuba nak jernihkan keadaan...at least aku cuba kan??? bile da terangkan ..memang nampak salah pada aku..tu la mulut ni laju je nak bercakap...x sempat nak fikir ...kuar macam bertih jagung...tanpa sedar melukakan hati org.....MAAF..pasni akan ubah.......

pantang aku bile aku x buat hal kat orang tapi org wat hal kat aku..jage diri sendiri da la...nak sibuk hal org wat pe???? aku diam x semestinya aku takut...aku diam x semestinya aku setuju ngan ape orang tersebut cakap....diam aku diam simpan...jangan sampai meletup da la....patutnya bantu membantula...bukan nak menjatuhkan n melaga2kan....x paham ngan manusia macam ni......ko tolong aku esok lusa aku tolong kau plak...ape bendela.....aku pegang cakap mak aku....ORANG X USIK KITE...KITE JANGAN NAK USIK ORG.....so sekali g ko usik aku....aku akan face to face ngan ko....bukan nak cari gaduh tapi nak berbincang...ape la masalah ko sebenarnye???? aku hidup bukan nak cari musuh der.....fikir2kan dan renung2kan....

if only i could turn back time......

teringat zaman dulu-dulu zaman muda dulu even aku x la tua sangat skang kan????? seronoknye zaman bebudak.....teringat peristiwa bodoh penah aku buat masa kecik-kecik dulu.....paling x leh lupe bile aku jolok tekak aku ngan lidi sebab kes aku tertelan chewing gum...cite nye macam ni.........dulu aku suke mkn chewing gum x silap aku masa tu umur aku 7 tahun....dulu chewing gum besar2...seposen satu...yang gambar panda tu....ingat x? aku kunyahla dengan lahapnya....tiba2 ntah macam mane aku tertelanla bende tu....punyala libang libu aku rasa....pastu abang aku plak ckp nanti kalau aku mkn, makanan x leh turun ke perut (yela time tu aku x blaja sains g)...die kate mkanan akan tersekat...aku pun mengambil langkah drastik dengan menjolok lidi yang aku ikat jadi seikat sebab kalu sebatang je mau patah lak pastu terjatuh dalam perut x pun melekat kat chewing gum td....ok teruskan cite..pastu aku pun jolokla...x pasal2 pastu aku terbatuk n terkuar darah......hehehe...tekak aku luka...n aku diamkan aje.....rupa2nya aku kena tipu.....jahat abang ngah aku .....dari dulu sampai skang hobi die nyakat aku je....

satu g cite aku teringat masa aku umur 6 tahun kot.....adik aku dulu sakit...so aku da duk ngan abang n kakak aku sendiri coz mak ayah aku ulang alik ipoh.....ade sekali tu adik aku baru pas operate.....die dukla kat atas kerusi...(masa tu kami duk kat rumah kedai) depan kedai blakang plak tempat kami tidur...situla dapur, situla tempat mkn n situ la tempat tidur.....sambung cite...sedap2 adik aku duduk atas kerusi...aku leh p tarik kerusi tu ke belakang...mau x terjatuh adik aku tapi x jatuhla cume tersentak je...bayangkan la die baru pas kene operate....ape yang aku buat tu leh menyebabkan jahitan die terbukak x pun bentan....sengal kan???? adik aku terus nangis...aku jadi cuak tahap cipan terus lari...blakang kedai ayah aku tu kedai kopi PAK YA...so aku amik keputusan lari ke situ.....yang x leh blah tu  ....aku amik keputusan sembunyi dalam peti ais die....tempat simpan ais batu.....siap tutp pintu die g....hahahaha...nasib baik wak datang nak amik ais...kalu x xde kot aku skang ni...mati beku...huhuhu......adoila...lawak bile ingat perangai mase budak2 dulu......


                                                               masih hidup g sampai skang

banyak g perangai sengal n nakal aku masa kecik dulu....nanti2la cite ek...

Monday, April 18, 2011

sarawak is awesome!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kali ni  aku ditugaskan ke sarawak...mula-mula tu terasa berat nak pegi....macam-macam cite aku dengar.....kene naik bot la...makan kene hati2 la....tapi bile da p sana...sangkaan aku meleset.....aku berjumpe dengan org terbaek!!!!!! thank u to abang abu seman, suriati, bi hen, andy, ah long, tauke chui, puan seri jamilah, tan sri adenan satem, zaini ..n semua2 la...korangla the best!!!!!!!..rasa x mau balik plak.....seronok sesangat...

aku ditugaskan ke tanjung datu...hujung negeri sarawak....nak pergi situ ade dua jalan.....ikut jalan batu kawa n jalan yang kene naik feri...aku prefer ikut yang naik feri coz best....sampai tanjung datu aku duk kat sematan, tepi laut china selatan...tempat aku tinggal betul2 tepi laut...sejuk gile pepagi.....da macam duk kat resort.....tiap2 hari makan seafood. fresh...x gatal pun hidung aku......aku kan ade resdung!!!!... umai(ikan or udang yang x masak tapi digaul ngan macam-macam bende so leh dimakan....sedap!!!!!. laksa sarawak lak macam x bape sangatla...x minat........mee kolok...erm sedap.....senang cite sedapla kalau x , x kan berat aku naik kan...ramai tegur aku da gemuk...huhuhuhuhuhuhuh pasni kene work out...

**********************************************************************************
nak tau macam mana nak buat umai?????? bace je kat bawah ni...

                                                         umai yang dibuat dr ikan tenggiri



Bahan2:
2 keping ikan tenggiri (kalo yg fresh lagi bagusss!!!)
1 biji bwg merah
3 btg cili padi
1 biji limau nipis (amik jus)
1 biji lemon (amik jus)
1 sudu kecil cuka
1 biji bawang besar
1 biji cili merah
Gula & Garam secukup rasa..



Cara2:
Bersihkan ikan tenggiri..hiris halus..buang kulit bersih2. Lepas tu, perap dgn jus limau nipis, lemon & cuka ( amik separuh dr portion jus yg diperah tadi).Aku perap 1/2 jam jer.Selepas perap, ikan tu akan berubah jadi kaler putih & tidak hanyir..itu maknanyer ikan tu dah kena air asam...lebih kurang dah masak laaa....toskan...kalo x puas hati still takut ikan tu hanyir, bilas dgn jus2 limau tu td sampai xder bau...

Tumbuk bwg merah dgn cili padi. Mayang halus bwg besar & cili merah. Gaulkan bahan tumbuk, bwg besar & cili hidup & ikan yg sudah diperap tadi.Kemudian, tuang belen jus & cuka tadi.Perisakan dgn gula dan garam. Gaul sehingga rata. serius sedap gile....da blog aku bukan pasal resepi2.....kite sambung balik cite aku kat sarawak...



**********************************************************************************************

abang abu plak memang baik..die jage kami (aku n kak farah) macam anak sendiri...paling best bile aku sakit mata x leh kuar leh plak die bayar kat abg RELA berkawal depan rumah..riso beno aku duk sorang.....tapi seiouslyla..org sarawak memang baik gile.....semua kaum bercampur tanpa kira pangkat, keturunan...leh hidup harmoni x gaduh-gaduh....melayu, cina, iban, bidayuh, dayak leh hidup satu bumbung tanpa masalah...nilah baru  1 MALAYSIA!!!!! .


                                                           tanjung datu n gunung gading


                                               kene lalu ladang getah nak p rumah penduduk.....

dalam happy aku ni...teringat jugak kesusahan orang kat sana....daif,,,,x maju......setengah kawasan nampak maju...tapi ade segelintir yang masih susah hidupnya...insaf aku,,,syukur dengan nikmat yang ALLAH beri...moga aku x lupa diri ...moga adela bantuan diberikan pada mereka2 ni.....

                                             antara rumah yang sedih aku tengok.....

jadi pada sesiapa yang ada rezeki lebih tu apa kata bantu lah mereka2 ni......kami hanya dapat buat memo untuk percepatkan permohonan PPRT je ari tu...harap dapatla...

Tuesday, March 8, 2011

poie nogori....

today i went to negeri sembilan......nak cari rumah kaedahnye....dan finally aku dapat...aku sewa bilik ngan seorang kakitangan pejabat PPD Jempol...cukupla sekadar aku dapat tido ngan selesa...ecece...baik sungguh jawapan aku kan????? hahaha......rumah tu  da cukup sifat..ade semua kecuali sofa...okla tu kan??? dekat plak ngan opis aku....i like!!!. 

jadi excited plak coz aku da siap beli tikar getah..warna coklat..bagus toi...kete warna coklat...bilik coklat...memang warna coklat ngn aku x leh dipisahkan.....aku p ngan FARAH tadi...terima kasihle coz sudi teman aku...pasni jarangla aku jumpe ngkorang...lepas ni bermulala fasa aku duduk sorang2 di bumi asing negeri sembilan.....harapan aku segala urusan dipermudahkan..kesihatan terjamin..x nak sakit-sakit..da 6 bulan aku x jumpe doctor...da 6 bulan aku xtau status sakit aku...biarla...malas nak fikir.

aku dapat contact ngan DIA balik....dia janji nak tolong aku dapatkan rumah dinegeri sembilan. die minta aku contact kawan die. tapi alhamdulillah sebelum sempat aku nyusahkan kawan die, aku da berjaya dapat rumah.....hati ni masih ingat die g....huhuhu...please hilangkan die dari ingatan aku......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....




Sunday, March 6, 2011

mission accomplished

   sebulan ni aku rase tahap ke'busy'an aku di tahap max....banyak koje ...tapi best...keje yang mencabar...fixzikal n mental...sampai mental gakla aku jadinya..mase aku taip cite ni..air hidung aku x habis-habis ngalir....selsema le pulok. jenuh la..kalau aku selsema..susah weh nak baik...i don't like selsema...aku baru sampai dari pahang malam semalam...sesampai je dari pahang aku join kakak aku p karoake..sempat le nyanyi 4 lagu pastu aku blah cari makanan pasal aku da lapo tahap max. mase kat RnR genting sempah aku x makan ...time tu lepak@rehat jap ngan kawan-kawan satu opis. aku sorang je pompuan. .mula-mula kak ros ade tumpang kete aku. sampai kat genting sempah tu , suami dia datang...dorang terus balik. segan lak nak lpak lelama ngan dorang aku pun mintak diri balik awal even bos ajak p minum sekali lagi....azan zuhur da masuk....aku x mandi g rupenye...patutla pening pala n selsema...kuikui...aku nak mandi n solat dulu...pasni sambung balik.....

sambung balik..pengalaman kat KERDAU...best !!!! awesome...banyak yang aku handle sendiri n for the first time of my life aku jadi MC merangkap DJ....kolaborasi aku n REDZA menjadi....x sangka....hahahah...terketar-ketar jugakla mula2 tu...pastu lepas tamu VIP beredar....LAYAN!!!!!. kat KERDAU lain...mase kat tenang banyak bende aku x tau...tapi kat pahang ni aku banyak manage sendiri.....hehehe....dapat satu team ngan kawan-kawan yang best.....alhamdulillah..masing-masing bagi kerjasama. thanks kepada HJ HAZMAN yang banyak bimbing, MOkde yang x knal erti penat...i salute u....KAK SU yang jadi peneman...REDZA yang sentiasa disamping aku, ATIF yang suke ngarut kat aku tapi keje mantop....SHARIL yang dedikasi...SANI yang suke senyum...ISMA dan ERMAN yang baik hati....AZRUL yang kelakar...NASHRUL yang macho....HAFIZI yang slumber...EN WAN WI yang aku x berapa nak faham slang die dan SYED MUQADDAM yang sabar....(minta ALLAh selamatkan nyawa anak dalam kandungan isteri SYED). u guys the best!!!!  aku x ade gambar nak upload coz aku x bawak kamera...nantila da ade pic dari sape2 t aku songlapla letak kat blog aku ni.


                                                     ~wimot masa cantik~

kat KERDAU ni gak kete aku wat hal:
a) spark plug kene ganti baru coz asyik tersengguk-sengguk
b) bumper wimot menggelebeh sebab member aku terlanggar bukit...nasib baik repair kene RM10 je
c) kete aku calar kekal.....oh TIDAK!!!!!!
d) kotor tahap max...da macam reban da dalamnye....pasni aku kene p hantar cuci..sah mamat kedai carwash   tu geleng pale tgk kete aku yang "BERSIH" tu.... GOOD LUCKla bang nak cuci kete tu......

hati bunga-bunga sebabnye rahsia....tapi aku tahu x kan ke mane sebab banyak yang perlu difikirkan sebelum nak teruskan....jadi skang..kite layankan aje...hek eh!!!!, yang penting skang aku kene siap kemas coz aku akan pindah ke negeri sembilan. ade mase lagi 2 hari sebelum aku pindah...nak cari rumah....nak cari rumah...nak cari rumah.......ade ke rumah ni.......ooo mak jenuh!!!!!!!


p/s: kangen deras3x..hikhik

Monday, January 31, 2011

pengalaman mengajar!!!!!

aku baru sampai smlm setelah 2 minggu lbih keje di johor.......banyak gak yang aku belajar...terkejut gakla mase mule2 sampai..aku x pasti pe la keje yang aku kene wat......tapi thanks pada senior2 yang banyak ajar aku.  mula2 aku blur....ke mmg sampai skang aku blur....but  actually seronok gak keje nye....2 minggu aku duk kat rmh peneroka yang aku panggil atuk bersama2 dengan pegawai-pegawai lain.  atuk ni pompuan ek.....die duk ngan cucu die.......rajin gakla aku nyembang ngan die....teringat lak kat opah......opah yang suke bercerita......opah yang suke ketuk lantai rumah atas kalau kami lambat bgn....atuk ni suka makan biskut oat yang aku beli....habis die mkn.......mase kat johor ni gakla aku dapat rase makan mee siput(ala2 keropok) sedap...makan ngan sambal tumis.....ade g aku makan kuih gemblong....betul ke name kuih ni..hentam jela....



                                                                  kuih gemblong.....

2 minggu di johor bertukar-tukar cuaca...kejap panas kejap hujan...last2 banjir...nasib baik aku sempat keluar kalau x mesti aku stuck kat dalam sane...adoiyai.......nasib bek dapat redah...byangkan la ketiga2 jalan keluar da dinaiki air.....tapi ikut ckp polis die suh try jalan yong peng....air baru aik sikit...leh cube redah...memang betul.....air naik 1 kaki...daptla kami balik. sepanjang jalan hujan still turun.....tapi x lebatla.....sejuk tahap gaban....aku da menggigil2...da la paginye aku berhujan ,asa hari mengundi.....aku tengok semangat je penduduk sane p mengundi.....even hujan camtu dorang semangat....tambah2an semua nye warga emas......SALUTE!!!!!!


video
                                         video mase balik kl...naik kete pak tam ngn fairus........

sesampai kl lebih kurang pukul 12.....selamat!!!!...esoknye aku cover tido...bgn pukul 10 pagi...hahahaha........petang ingat nak makan kfc.....aku pun pergila kat kete..sampai kat kereta....tekan alarm..x leh bukak...aku da panik..pehal lak ni??? aku bukak pakai kunci n cube start....X BOLEH!!!!..huhu nape ngan wimot ni....tekan hon x bunyi...sah bateri kong....2 minggu tersadai kan......baru nak lepas rindu kat kete kesayangan aku wimot tapi jadi macam ni...melayangla duit aku esok......aduh!!!!!!! sabar jela.......

Tuesday, January 4, 2011

da tua!!!!!

lame gak x update bende nih..........nak cite pasal pe ek?????? aku baru je sambut beday aku semalam...huhu umur makin meningkat.....da tambah g setahun......cepat je mase berlalu......ecece..skema ayat aku kan....matang x????? hahaha...hari jadi aku same lak ngan tarikh aku mulakan keje baru.....azam baru....becoming new me....moga-moga aku akan kurang wat kesilapan selepas ni......aku nak tingkatkan diri serta nak menjayakan diri.....keje seikhlas dan sejujurnye...nak cari keberkatanNya. moga aku x alpa dalam menjalani kehidupan aku nanti (apasal ayat da macam orang skema ni)

permudahkan aturcara hidupku .......tenangkan hatiku.....tunjukkan aku jalan yang benar dan diredhai ......ampunkanlah kesalahanku....