Monday, December 20, 2010

10 most important things

10 most important things

RESPECT
treating others as well as you would like to be treated
APPRECIATION
to be grateful for all good things that life has to offer
LOVE
the special feeling that makes you feel all warm and wonderful
HAPPINESS
the full enjoyment of each moment. a smiling face
FORGIVENESS
the ability to let thing without anger
SHARING
the joy of giving without thought or receiving
HONESTY
the quality of always telling the truth
INTEGRITY
the purity of doing what is right, no matter what
COMPASSION
the essence of feeling another's pain where easing their heart
PEACE
the reward for living the most 10 most important things

sekali lagi

sekali lagi kecewa.....peluang terakhir lepas macam tu je....x sempat......banyak keja....hujan.....jadual pack...alasan or mmg tu sebabnye??????? melankolia mlm2....sedih...kecewa.....tu la perasaan aku...mase on the way amik adik aku tadi tibe2 kuar lak lagu bila cinta-GINO....sebak plak tibe2....sensitif hati aku ni rupenye....luar je nampak ganas...dalam hati ada taman.....so sejak saat and ketika tu la....aku da mule faham......ada sebab nape aku dapat keja tempat lain......ade sebab nape semua ni berlaku.....huhuhu....

pasni aku kene kuat......x mau fikir bende2 macam ni g....enough is enough.....teringat skrip dalam cite indonesia..tajuk x ingat...

"kau boleh tidak percayakan orang tetapi tidak percayakan orang yang menyayangii dirimu dengan tulus....itu berbeda dan merupakan satu pengkhianatan  yang amat menyakitkan"


moga aku tabah hadapi ujian Allah.....optimis dalam tindak tandukku...

Sunday, December 19, 2010

benda wajib

ape benda wajib yang kene sentiasa ada ngan korang????....bagi aku....3 benda ni penting....x da salah satu rase x best plak.....tapi cermin mata ni kurang sikit kot...coz aku pakai contact lens....hehehe....


                                                     handset, jam tangan and cermin mata


mana aku pergi aku akan bawak ketiga-tiga barang ni....hendset untuk aku wat call or SMS...tambah2 kalau nak call time tengah sesat jalan...coz aku selalu sesat....huhuhu.....handset gak untuk aku tepon family, kengkawan and urusan kerja aku.....kalau gayut tu....x kot... coz aku nak gayut ngan sape???????kuikui...jam tangan plak...kena pakai coz nak tgk masa....eventhough dekat handset ade jam tapi x leh nak guna pakai sangat coz jam dekat handset aku set sejam awal...kenapa aku set sejam awal????? dulu aku keje shift...kena bangun awal.....so aku sengaja set awal supaya aku leh bgn awal...aku kene sampai sejam awal kat tempat keje sebelum shift aku start......pasal cermin mata lak....aku ni rabun jauh...power aku 475. kuatkan???? kalau x da cermin mata or contact lens macam ne aku nak tgk kan??? mau meraba-raba lak ..skang ni aku x berapa suke pakai cermin mata....aku lebih selesa pakai lens....senang...tambah-tambah masa drive......tapi kebersihan kene jage lebih la..kalau x....kene infections.

                                                    NONI-BYS- abah paksa aku makan

ni plak supplement wajib yang aku kena makan sekarang...abah n mak paksa makan....bagus untuk kesihatan. mungkin jugala..aku rase bertambah sihat sekarang..alhamdulillah...berkat doa n usaha.....NONI ni rasa die masam-masam sikit. titis bawah lidah...tapi jgn lak minum minuman mengandungi cafein dalam tempoh 2 jam. NONI ni bagus untuk merawat sakit kanser, strok, kencing manis, artritis, insomnia, buah pinggang, immune system..pendek kate macam-macam la.....biar rase x sedap tapi baik........try jela...mane yang elok aku try tapi jangan suruh aku minum gel gamat. memang tak diterima tekak....ape pun selagi kite leh cube.....kite cubala......usaha tu kene ade...doa penyudahnya....selebihnya serah pada yang ESA......mane ade ubat yang betul2 sedap kan?????. selain tu aku minum susu colustrum green tea

Friday, December 17, 2010

yeehaa!!!!!ops alhamdulillah

alhamdulillah syukur kehadrat Illahi......aku berjaya mendapat kerja di JPM....x sia-sia aku training 12 hari sepanjang tempoh menjayakan program karnival iktiraf 2010. karnival tu berjaya. sepanjang tempoh tu macam-macam perkara jadi kat aku....ade pahit ade manis.......yang pahit tu aku x leh cite la kat sini.......hanye org terdekat ngan aku je tau....kejadian yang wat aku trauma gakla.....yang manis lak..aku dapat pengalaman yang berharga dalam hidup aku....dapat kenal kawan-kawan baru....dapat kenal adik2 baru......berjumpe dengan macam-macam perangai manusia.....the best moment in my life.....pengalaman yang akan ajar aku erti kehidupan....wow!!!!! skema ayat....hahaha.....pasni aku akan kerja elok2......kumpul harta hahahahaha........

                                                                  merenung masa depan

pasni x pasti ama ada aku kene duk kat HQ or duk kat lapangan(felda)...alah aku da x kisah...mane-mane pun aku ok...yang penting niat asal...aku nak mencari rezeki......nak berbakti pada bangsa, agama n negara.p tempat orang leh la aku blaja cara hidup tempat orang...leh jumpe orang....mane tau jumpe jodoh.....ahaks!!!! gatai......mane de la...aku main-main je.....aku nak kerja ngan tekun ...yang lain aku tolak tepi dulu....rilexla kan...aku kan muda g.....(mude ke?)......

teringat plak kat kenkawan tempat keje lame....best dapat kawan ngan dorang....sume perangai lebih kurang aku je....mase mule-mule dulu x la rapat .aku geng ngan kavita....dorang selalu x ajak aku p mane2....tapi bile da hit floor barula rapat....rindu kat dorang...huhuhu...farah, adlina, emie, izwan, maria, akmal, che din, nisa, rohana, en azri, en mat nor, mr sam, miss raini, mariani, zariah, ema dan semua la.....kenangan ngan korang aku x kan lupe.......nanti kite planning p bercuti x pun makan steamboat g nak????????

                                                                       we rocks!!!!!
pic atas tu mase kitaorang p bercuti kat A famosa resort. 2 hari satu malam...wat BBQ....pastu p karoake balik 3 pagi.....mr sam yang sangat sempoi....suara die best sangat.......kecik2 tp suara dashyat!!!!!

                                                       love u guys!!!!!! ni pas main bowling


keje kat VADS ni best....ko balik keje x yah fikir pasal keje...x kirela time keje tadi kene maki ke, kene marah ke ngan customer...ko x yah fikir lagi a..paling tidak kalau customer kurang ajar sangat...delete je session die.....hahaha...tapi agak tension mungkin disebabkan ko kejar KPI, shift hours, rules yang selalu tukar2. tapi overall keje situ mmg best...happening.......teringat lak...nak p toilet pun kene mintak permission....cam sekolah plak.......dulu aku x tau ape2 pasal internet ni...pas keje sini...macam-macam aku tau.....pasni wat troubleshooting sendiri la.....macam ne perjalanan nak dapatkan internet, talian telefon aku da tau da....bagus gak kan...ade info berguna yang aku tau......

Thursday, December 16, 2010

because i'm a girl

jangan salah faham lak ek....ni lirik lagu because i'm a girl yang da ditranslatekan....best lagu ni.....dengar cite ade filem...tp x tau tajuk die pe.....caye x abang ngah aku yang mule2 gtau aku pasal lagu nih...abang ngah jiwang!!!!

video

 just can't understand the heart of men,
they tell u they want u and then they leave u,
i believe those words and i was so happy,
you should have told me u didn't like me anymore
but i couldn't see that and u just rushed me,
although i will curse u..i'll still miss u
since i'm a girl whom love is everything

i heard that if u give up things too easily
to a man he will get bored with u
i don't think this is wrong
a girl says that she will never fooled again
but she will fall in love again

don't take advantage of a girl willingness
to do anything for love for love and her caring instinct
i didn't know that to be born as a girl
and to be loved was so hard

we separated today
u said u wanted me to be happy
and find a better person than u
u're just like every other man
didn't u tell me u loved me
actually i don't want to be happy
what if u met a girl who is prettier than me
and live happily with her
so much i want to die
when i still love u so much

kawan misteri

aku wat post ni atas permintaan...(ikutkan x nak wat)...hahahaha...kantoi suda......aku ade sorang kawan ni.....name die phat....aku knal die zaman aku mase tagged kot...dulu tau...skang x lagi....pastu kiteorg YM.....phat ni kekadang aku rase cam senget...penah dulu die kate die ni cupid.....tup3x pastu die ngaji quran...esoknye die wat2 x knal aku....tapi aku layankan aje....da dekat 3 tahun kot aku knal dei tapi x pnah jumpe......misteri kan..leh jadi kawan kamceng tp x pnah jumpe??????..aku ingat aku pnah sound die pasal die toreh2 tangan die sebab clash ngan awek die....(cacamerba toi budak ni).....kecewa sungguh die rase time tu.....x tau la pasal apa..............

phat ni ok....kalu ade prob leh cite...tapi die nye style x kan ikut melankolia kite...die akan gune care opposite...sebab kalu die ikut care sedih kite...kite lg sedih...die akan wat lawak senget die.....tapi ape pun..phat thanks sebab jd kawan aku....jumpe??? tgkla....kalu jumpe pun aku bawak satu bas pengiring....

                                                             ni la phat(aku amik dr FB  die

fokus!!!!

          " kecewa dalam mengejar impian atau hasrat hidup bukan bererti kekalahan yang 
TOTAL
x seharusnya   berputus asa dan lemah semangat..... malah perjalanan yang sempurna amat susah untuk diperolehi.....dan perjalanan seumpama ini harus ditempuhi demi untuk kejayaan yang lebih cemerlang....sabar sedaya mungkin kerana kemungkinan besar diri ini sedang diuji......"



huahua...ayat cam org kecewa......kecewa??? adela sikit...kecewa bile kite ikhlas tapi org pandang rendah keikhlasan kite tu.....kecewa bile diperkotak segikan....kecewa bile x dihargai...kecewa bile org berubah.....kecewa bile hancurkan hati org.....kecewa bile hancurkan hati sendiri......huhu......tapi sekarang...aku da bangkit...aku x nak ingat yang da lepas.......da berlalu biarkan berlalu...(cewah....ayat x leh blah)....ke aku yang fikir sangat?????? pasni fokus pada keje...keje...keje...keje...keje.....cari duit banyak2...balas jasa mak n abah n kak long.....kak long???? banyak jasa die kat aku......dari dulu sampaila skang........aku sangat-sangat menghormati kakak aku...she is my idol........sape2 yang sakitkan ati die..kene berdepan ngan aku dulu.....n abg ngah n adik2 aku dulu kot.......

                                              with my dearest sister (nampak x kenakalan aku)

banyak aku nak puji kakak aku ni....kekadang aku rase die lbhkan org lain dr diri die sendiri...serius aku x tipu......die banyak korban untuk kami sekeluarga...dan disebabkan tu aku sangat hormatkan die...kalu die marah die x bercakap...tu g sakit tau x....die akan diam je....watkan aku jadi serba salah...huhuhu...maybe tu care die kot.....die bace ke blog aku ni?????? janganla bce...malu i.....kak long aku ni tegas orgnye....aku lak banyak main2 + moody...+ sengal.....tapi antara die ngan aku...die baik g kot......aku nakal sikit.....aku leh share hal keje ngan die but personal....macam x je...kadang2 nak gak bercerita tapi takut...so aku banyak cite kat kawan2....aku rase die pun macam tu.......tapi kak long x berkire....dulu mase blaja tiap2 bulan aku paw die....time aku sakit dulu....sekali jumpe doktor rm400 lesap...seminggu 2 kali ..korang kirela bape banyak duit die habis untuk rawatan n kos perubatan aku???????huhu.....nak mintak kat abah n mak bukan x leh tapi kak long kate die support.....huhu.......tu lum masuk die dok blanje aku g........jalan2 g..........so skang ni aku nak keje kuat...nak balas jasa2 mereka ni.......pasni aku cite pasal family aku lak k.....


Wednesday, December 15, 2010

adoiyai

confused...blur....betul ke ape aku buat ni....terase macam hidup aku da ditunggang balikkan dalam tempoh sebulan ni...starting from aku tibe2 resign keje kat vads....amik praktikal kat JPM yang lum tentu aku dapat..banyak toi risiko2 yang aku amik ni.....adoiyai!!!!!! tapi tula kan...hidup ni is about making a choices.....take a risks....expect the unexpected......buat keputusan drastik...(alah, cam aku x biase wat je)..hari ni pun aku wat keputusan drastik....aku remove DIE dr friendlist aku...nyesal???? ntah...aku pun x tau... tgk jela macam ne....harap die happy....thanks sebab pernah jadi sebahagian dr hidup aku ni.....pasni aku kene move on....kerjaya dulu....yang lain tolak tepi....moga hidup aku dipermudahkan......amin.......

                                                      tahap kesengalan jurus satu


paling tidak aku patut bersyukur coz aku sentiase ade family and kengkawan yang sentiasa menyokong aku....terutama munie...(yang lain jangan jeles)...bercerita pasal minah senget ni....dulu aku x la rapat ngan die...penah jugak aku sebilik ngan die mase diploma dulu...tapi kenal2 cam tu jela....die sekelas ngan bestfriend aku,,,,so disebabkan tula kitaorang kenal.....tapi bertambah rapat pas da start keje ni...almaklumla kawan2 yang lain merantau cr rezeki kat tmpat lain...tinggalla aku, munie, oi n liya kat KL yang sesak ni....dr sinila keakraban tu makin terserlah(wow...noq...)...kawan-kawan yang lain busy je...so aku n munie selalu la hang out sesame...n .maybe sebab kitorng senasib kot...hahahaha (munie n aku je tau pe maksud senasib tu)...thanks gal.....love u....huahua.....

                                                               ngan munie


bek aku tulis gak pasl yang lain-lain kang ade gak yang jeles....lagi tua dorang..lagi kuat majuk kawan-kawan aku ni.....aku ingat g first time dorang nampak aku...dorang kate aku sombong....allo...muke je sombong sikap sebenar x kot......ctie, husna, laila, oi, liya, ah, nisa ade x yang aku tertinggal???? owh yang ni semua housemates aku....TERBAEK !!!!...ingat g mase aku sakit...dorang jage aku....time tu sakit teruk gakkan...tibe2 x leh jalan...huhu.....mekasih korang.....sayang korang....thanks to zacq, ina,  n sod...ni kawan sekelas dr zaman diploma....kawan-kawan sekampung x yah citela......dorang ngan aku satu geng....tapi skang kalu balik kampung x jumpe dorang pun...huhu...ramai da kawen...tinggal bape kerat je yang solo.....


                                          ngan bebudak rumah...nisa, husna, lala, ah, aku, munie..
                                                          yang bawah tu ctie n liya